pointmarker icon

15-3-2024

pointmarker icon

3 minuten

Vruchtbaar jaarlijks overleg Raad van Advies Legal Valley

Op 11 maart jl. kwamen de Raad van Advies van Legal Valley en het bestuur bij elkaar voor hun jaarlijkse overleg.

PartnersRaad van Advies
Auteurs van dit artikel
Bas Kerssies Secretaris van de werkgroep
Maaike Bomers Deken Orde van Advocaten Gelderland

De Raad van Advies, voorgezeten door waarnemend Commissaris van de Koning Henri Lenferink en verder bestaand uit Hubert Bruls (burgemeester van Nijmegen), Ahmed Marcouch (burgemeester van Arnhem), Jonneke Oosting (president Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden), Rémy van Leest (president Rechtbank Gelderland), Roel Schutgens (decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit), Marthyne Kunst (Hoofdofficier van Justitie Oost-Nederland), Jos Janssen (Academiemanager Rechten van de HAN) en voor deze gelegenheid aangevuld met Rick Verschure (wethouder van gemeente Zutphen) en Ton Heerts (burgemeester van Apeldoorn), sprak met het bestuur over de te varen koers voor het komende jaar.

Bestuurslid en voorzitter van de werkgroep Bart van Meer nam de Raad van Advies mee in de activiteiten die afgelopen jaar ontplooid zijn. Zo werd er stilgestaan bij gehouden Kenniscafés (over o.a. het Harderwijkarrest, het Nederlandse Armoedebeleid, de impact van vier jaar Wet afwikkeling massaschade en het Oorlogsrecht) en het jaarlijkse congres (over ESG, met name gericht op de CSRD). Daarnaast gaf Bart een doorkijkje naar het programma voor dit  jaar, waarin weer boeiende maatschappelijk-juridische thema’s aan bod zullen komen, waaronder het congres over AI en recht.

In het tweede gedeelte kreeg de Raad van Advies van Bas Kerssies (secretaris van de werkgroep) een update over de stand van zaken rondom de ontwikkeling van dit platform: de Legal Hub. Het project, waar inmiddels ruim een jaar aan gewerkt wordt, werd op een constructieve manier besproken om de volgende stappen scherper te formuleren. De bijeenkomst werd afgesloten met een smakelijk diner. Op naar volgend jaar!