pointmarker icon

16-10-2023

pointmarker icon

2 minuten

Jan de Roos neemt afscheid

Jan de Roos nam 12 oktober afscheid als hoofd juridische zaken van gemeente Nijmegen en als werkgroeplid van Legal Valley

PartnersWerkgroep
Auteur van dit artikel
Bas Kerssies Secretaris van de werkgroep

Op donderdag 12 oktober was het dan zo ver: Jan de Roos ging officieel met pensioen. Daar werd uitgebreid bij stilgestaan op het Stadhuis in Nijmegen, waar hij bijna 30 jaar werkzaam is geweest. Uiteraard waren, naast de vele collega’s, familie en vrienden van Jan, de leden van de werkgroep daarbij aanwezig. Kersvers werkgroeplid en opvolger van Jan, Victorien Vranken, leidde het afscheid in goede banen.

Hans Giesen, afdelingshoofd, sprak Jan als eerst toe en benadrukte hoe Jan als verbindende factor heeft geopereerd in zijn tijd bij gemeente Nijmegen. Jan staat voor samen, benadrukte Hans. De voorzitter van de werkgroep van Legal Valley, Bart van Meer, sloot zich hierbij aan en prees Jan als een bedachtzaam jurist. Bart voorzag zijn speech uiteraard wel van de nodige knipogen, waar iedereen – en Jan het hardst – om kon lachen. Na een mooi lied van Jan zijn voormalige team, was het woord aan Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. Hij typeerde de gemiddelde jurist als de “inspecteur Javert” van de overheid, maar benadrukte dat Jan niet alleen oog had voor rechtmatigheid, maar juist voor rechtvaardigheid. Oog voor de menselijke maat typeerde Jan in zijn werk, aldus de burgemeester.

Een zichtbaar geëmotioneerde Jan bedankte iedere aanwezige voor zijn of haar komst en benoemde een aantal hoogtepunten in zijn tijd in Nijmegen, maar vooral benadrukte hij hoe waardevol het is om écht met elkaar in contact te komen en de verbinding met elkaar op te blijven zoeken. Na een korte afsluiting door Victorien, genoot iedereen van een borrel en vooral van de aanwezigheid van Jan.