Spoedcafé: Oorlogsrecht en het geweld in Israël en Gaza

pointmarker icon

Grotiusgebouw, Montessorilaan 10

pointmarker icon

16:30:00

pointmarker icon

2 uur

Aanmelden is niet mogelijk

Nog geen twee weken geleden vond de aanval van Hamas op onder meer een festivalterrein in Israël plaats. Het begin van een nieuwe escalatie van geweld in Israël en Gaza.

De geweldplegingen over en weer die sindsdien volgden, schokken de hele wereld. Burgers worden afgesloten van water, zijn genoodzaakt te vluchten en er vallen aan beide kanten honderden doden. Waar is het recht als we het nodig hebben? En wat regelt het oorlogsrecht eigenlijk?

Daarover gaan we het hebben tijdens een Spoedcafé van Legal Valley op donderdag 9 november. Vanaf 17.00 uur gaan Lonneke Peperkamp (professor militaire ethiek) en Liesbeth Zegveld (mensenrechtenadvocaat) onder begeleiding van Legal Valley-voorzitter Ybo Buruma met elkaar in gesprek. Komende week voegen we een derde spreker toe.

Disclaimer: in dit Spoedcafé wordt geen politieke discussie beoogd en uitdrukkelijk geen partij gekozen. Tijdens het Spoedcafé gaan wij zuiver in op de positie van het recht in dergelijke situaties.

Het Spoedcafé vindt plaats in het Grotiusgebouw op de campus van de Radboud Universiteit, Montessorilaan 10 in Nijmegen. Inloop is vanaf 16.30 uur en na afloop is er een netwerkborrel.

Schrijf je snel in. Deelname is gratis.

Aanmelden is niet mogelijk Terug naar alle events