OnTour – Rechtspraak

Rechtspraak

Over Rechtspraak
Werken bij de rechtspraak betekent werken in een professionele organisatie die een onmisbare rol heeft in het maatschappelijk verkeer. Iedereen die hier werkt, zowel rechters/raadsheren als ondersteunende medewerkers, draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. Wij zijn een lerende organisatie en stimuleren het geven en ontvangen van feedback. Kernwaarden die wij hanteren in onze manier van werken zijn vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid.

Rechtbank Gelderland
Ruim 160 rechters telt de rechtbank Gelderland. Samen met de ongeveer 600 medewerkers behandelen zij elk jaar zo’n 175.000 rechtszaken. Dat doen zij deskundig en adequaat, met oog voor de belangen van de individuele rechtzoekende. De rechtbank telt 4 locaties: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zutphen.

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft twee kantoorlocaties, Arnhem en Leeuwarden, en behandelt in zijn drie zittingsplaatsen (Arnhem, Leeuwarden en Zwolle) jaarlijks ongeveer 16.000 strafzaken uit zeven provincies met vier rechtbanken. Bij ons hof werken ongeveer 400 collega’s, Daarmee zijn we in alle opzichten het grootste hof van Nederland.

Meer weten over werken bij de rechtspraak? Volg ons op LinkedIn of kijk op www.werkenbijderechtspraak.nl

Data voor de Legal Valley Tour 2019
19 maart 2019

Inschrijven
Klik hier voor het inschrijfformulier