Juridisch kenniscafé

Elk kwartaal wordt een juridisch kenniscafé georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle juristen in Gelderland. Op basis van een inleidende presentatie wordt met elkaar gesproken over een juridische thema. Het kenniscafé vindt elke keer bij een andere organisatie plaats waardoor, naast de uitwerking van het juridische thema ook bij de organiserende partij ‘een kijkje in de keuken’ kan worden geboden. Toegang is gratis.

Het definitieve programma van de juridische kenniscafés 2019 wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Gezamenlijk kenniscafé Legal Valley & Health Valley 17 januari 2019

Op 17 januari 2019 organiseren wij in de theaterzaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen een uniek kenniscafé op het snijvlak van zorg en recht. Organisatoren zijn vanuit Legal Valley Dirkzwager legal & tax en Stichting Health Valley Netherlands. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: De mogelijkheden en onmogelijkheden van big data in de zorg.

Big-datatoepassingen vinden in de hele samenleving in toenemende mate plaats. Ook in de zorg wordt de toegevoegde waarde van big data steeds meer gezien. Gezondheidsgegevens kunnen de sleutel vorm naar meer kennis over gezondheid en innovatie van de gezondheidszorg. Tegelijkertijd gaat het wel om (hoogst) gevoelige gegevens die betrekking hebben op personen. Tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst willen wij nader met u verkennen welke mogelijkheden er zijn op het gebied van big data in de zorg, waaraan het veld behoefte heeft en welke belemmeringen ervaren worden. In het tweede deel willen wij stil staan bij de juridische kaders, welke knelpunten er vanuit juridisch oogpunt zijn bij big-datagebruik en wat er wellicht anders zou kunnen. Dat doen we aan de hand van twee aansprekende presentaties en wij willen hierover ook met u als deelnemer de discussie aangaan.

Programma
15.00
Ontvangst
15.30 Welkom door Chris Doomernik, directeur Health Valley
15.35 Welkom en inleiding door Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en voorzitter van de raad van advies van Legal Valley
15.50 De mogelijkheden van big data in de zorg door Rene de Jongh en Joost Coppens van Isatis Group Nijmegen
16.20 De juridische kansen en uitdagingen van Big Data toepassingen in de zorg door Ernst-Jan van de Pas en Luuk Arends, advocaten bij Dirkzwager legal & tax, respectievelijk ICT-specialist en zorg- en privacyspecialist.
16.50 Plenaire discussie o.l.v. Bart van Meer, bestuurslid Legal Valley
17.25 Afsluiting door Fred Hammerstein, voorzitter Legal Valley & René Penning de Vries, voorzitter Health Valley
17.30 Netwerkborrel

Juristen uit Gelderland en geïnteresseerden uit het Health Valley netwerk zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit gezamenlijke kenniscafé. Het kenniscafé vindt plaats in de Theaterzaal C in het Elinor Ostromgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen (Heyendaalseweg 141) deelname is kosteloos. Aanmelden kan hier.