Juridisch kenniscafé

Elk kwartaal wordt een juridisch kenniscafé georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle juristen in Gelderland. Op basis van een inleidende presentatie wordt met elkaar gesproken over een juridische thema. Het kenniscafé vindt elke keer bij een andere organisatie plaats waardoor, naast de uitwerking van het juridische thema ook bij de organiserende partij ‘een kijkje in de keuken’ kan worden geboden.

Het definitieve programma van de juridische kenniscafés 2018:

Datum Gastheer/locatie Onderwerp Aanmelden
Donderdag 11 oktober 15:00-17:30 uur Focus Filmtheater, Arnhem Pre-Crime Aanmelden
Donderdag 28 juni 14:30 – 17:30 uur Faculteit der Rechtsgeleerdheid (zaal GR 0.100)
Nijmegen
Handhaving van integriteit
Vrijdag 9 maart 15:00 – 17:00 uur Honigcomplex Nijmegen Lokaal bestuur en juridische kaders

Het derde Juridisch kenniscafé van 2018 wordt georganiseerd op donderdag 11 oktober door het Openbaar Ministerie in een unieke samenwerking het Inscience Filmfestival. Voorafgaand aan dit festival van wetenschappelijke films dat van 7 tot en met 11 november voor de vierde keer in Nijmegen georganiseerd wordt, wordt in het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem de film Pre-Crime vertoond. Belangrijke vraag in de film is wat we doen wanneer we met behulp van geavanceerde techniek en door middel van algoritmes kunnen voorspellen of iemand een misdaad gaat plegen. Science fiction? En wat als het nu al mogelijk zou zijn. Aan de hand van de film discussiëren verschillende experts van het OM met de aanwezigen over de wenselijkheid en toepasbaarheid van nieuwe technieken ten aanzien van vervolging. Tevens worden de gevolgen voor het strafrecht besproken.

Juristen zijn van harte welkom om aanwezig te zijn op 11 oktober in het Focus Filmtheater in Arnhem voor deze speciale editie van het Juridisch Kenniscafé. Ontvangst is vanaf 15.00 uur, de film start om 15.30 uur. Na de discussie volgt om 17.30 uur een netwerk borrel.