Juridisch kenniscafé

Elk kwartaal wordt een juridisch kenniscafé georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle juristen in Gelderland. Op basis van een inleidende presentatie wordt met elkaar gesproken over een juridische thema. Het kenniscafé vindt elke keer bij een andere organisatie plaats waardoor, naast de uitwerking van het juridische thema ook bij de organiserende partij ‘een kijkje in de keuken’ kan worden geboden. Toegang is gratis.


Gezamenlijk kenniscafé Legal Valley & Health Valley 17 januari 2019

Op 17 januari 2019 organiseren wij in de theaterzaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen een uniek kenniscafé op het snijvlak van zorg en recht. Organisatoren zijn vanuit Legal Valley Dirkzwager legal & tax en Stichting Health Valley Netherlands. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: De mogelijkheden en onmogelijkheden van big data in de zorg.

Big-datatoepassingen vinden in de hele samenleving in toenemende mate plaats. Ook in de zorg wordt de toegevoegde waarde van big data steeds meer gezien. Gezondheidsgegevens kunnen de sleutel vorm naar meer kennis over gezondheid en innovatie van de gezondheidszorg. Tegelijkertijd gaat het wel om (hoogst) gevoelige gegevens die betrekking hebben op personen. Tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst willen wij nader met u verkennen welke mogelijkheden er zijn op het gebied van big data in de zorg, waaraan het veld behoefte heeft en welke belemmeringen ervaren worden. In het tweede deel willen wij stil staan bij de juridische kaders, welke knelpunten er vanuit juridisch oogpunt zijn bij big-datagebruik en wat er wellicht anders zou kunnen. Dat doen we aan de hand van twee aansprekende presentaties en wij willen hierover ook met u als deelnemer de discussie aangaan.

Programma
15.00
    Ontvangst
15.30     Welkom door Chris Doomernik, directeur Health Valley
15.35     Business case: Orikami – Bram den Teuling CEO en data scientist
16.00     De mogelijkheden van big data in de zorg door Maurik van den Heuvel van Isatis Group Nijmegen
16.25     De juridische kansen en uitdagingen van Big Data toepassingen in de zorg door Ernst-Jan van de Pas en Luuk Arends, advocaten bij Dirkzwager legal & tax, respectievelijk ICT-specialist en zorg- en privacyspecialist.
16.50     Plenaire discussie o.l.v. Bart van Meer, bestuurslid Legal Valley
17.25     Afsluiting door Fred Hammerstein, voorzitter Legal Valley & René Penning de Vries, voorzitter Health Valley
17.30     Netwerkborrel

Juristen uit Gelderland en geïnteresseerden uit het Health Valley netwerk zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit gezamenlijke kenniscafé. Het kenniscafé vindt plaats in de Theaterzaal C in het Elinor Ostromgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen (Heyendaalseweg 141) deelname is kosteloos.

Inschrijving voor dit kenniscafé is gesloten.


Kenniscafé Witwassen in de retail/vastgoed/Horeca
Datum: 2 juli 2019, 15.00 ontvangst, start 15.30, netwerkborrel 17.30 uur
Locatie: Burgerzaal, Lange Hofstraat 4 in Zutphen
Tijdens dit eerste juridische kenniscafé in de gemeente Zutphen geeft burgemeester Annemiek Vermeulen een inleiding over de juridische grenzen waar de gemeente tegen aanloopt m.b.t. dit onderwerp. Vervolgens wordt samen met het Openbaar Ministerie ingegaan op de (on-) mogelijkheden van de wet Bibob en de rol van het driehoeksoverleg.
Deelname is gratis voor juristen

U kunt zich hier inschrijven


Effect van legal tech op human skills
Datum; 31 Oktober 2019, 15.00 ontvangst, start 15.30, netwerkborrel 17.30
Locatie: Eiffel, Meander 1065, Arnhem
Jaap Bosman, auteur van Death of a Lawfirm, zal zijn visie geven over ontwikkelingen binnen de branche.
Deelname is gratis voor juristen

U kunt zich hier inschrijven