Juridisch kenniscafé

Elk kwartaal wordt een juridisch kenniscafé georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle juristen in Gelderland. Op basis van een inleidende presentatie wordt met elkaar gesproken over een juridische thema. Het kenniscafé vindt elke keer bij een andere organisatie plaats waardoor, naast de uitwerking van het juridische thema ook bij de organiserende partij ‘een kijkje in de keuken’ kan worden geboden. Toegang is gratis.

Het definitieve programma van de juridische kenniscafés 2019 wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Gezamenlijk kenniscafé Legal Valley & Health Valley 17 januari 2019

Op 17 januari 2019 zal in de theaterzaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen een uniek kenniscafé plaatsvinden op het snijvlak van zorg en recht. Gastheren zijn namelijk vanuit Legal Valley Dirkzwager legal & tax en de stichting Health Valley. Het onderwerp zal dit van de bijeenkomst is De mogelijkheden en onmogelijkheden van big data in de zorg.

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij niet blijven hangen bij de (juridische) beperkingen van big data toepassingen in de zorg maar willen wij juist de kansen en potentie ervan belichten en we willen ingaan op wat er juridisch nodig is om deze toepassingen in de praktijk makkelijker en sneller te kunnen invoeren. Dat doen we aan de hand van twee aanprekende presentaties en wij willen hierover ook met u als deelnemer de discussie aangaan.

Programma
15.00
Ontvangst
15.30 Welkom door Bart van Meer, bestuurslid Legal Valley en Chris Doomernik, directeur Health Valley
15.35 Welkom en inleiding door Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en voorzitter van de raad van advies van Legal Valley
15.50 De mogelijkheden van big data in de zorg – spreker uit de zorg wordt later bekend gemaakt
16.20 De juridische kansen en uitdagingen van Big Data toepassingen in de zorg – Ernst-Jan van de Pas en Luuk Arends, advocaten en ICT in de zorg specialisten bij Dirkzwager legal & tax
16.50 Plenaire discussie
17.25 Afsluiting door Fred Hammerstein, voorzitter Legal Valley & René Pennings de Vries, voorzitter Health Valley
17.30 Netwerk borrel

Juristen uit Gelderland en leden van Health Valley zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit gezamenlijke kenniscafé bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. De bijeenkomst start om 15.00 uur en eindigt om 17.30 uur, deelname is kosteloos. Aanmelden kan hier.