Congres Maatschappij & Recht

Legal Valley Congres Maatschappij & Recht; toegang tot het recht

Maandag 15 april 2019, 14.00 – 18.00
Musis Arnhem
Toegang gratis

Het 2019 congres van Legal Valley staat gepland voor maandag 15 april 2019 en heeft als thema “toegang tot het recht”. Ondanks dat de rechtstaat in Nederland tot de beste in de wereld behoort komt steeds vaker op dat het voor een grote groep kwetsbare mensen steeds lastiger wordt om toegang te krijgen tot het recht. Vaak wordt daarbij gedacht aan de kosten van de sociale advocatuur. Er kan echter ook gekeken worden naar alternatieve wijzen van geschillenbeslechting zoals de buurtrechter, mediation en digitale rechtspraak. Maar ook thema’s als legal design vs laaggeletterdheid en beschikbaarheid van rechtswinkels en het juridisch loket behoren tot het onderwerp.

De Minister voor Rechtsbescherming gaf tijdens het congres van 2018 aan dat hij open staat voor experimenten en daar ook geld voor vrij wil maken. Vraag is of wij in Gelderland, met de gebundelde kennis en krachten binnen Legal Valley, met een concreet voorstel kunnen komen over hoe wij hier de toegang tot het recht verhogen.

Inleiders tijdens het congres zijn onder andere mr. Thom de Graaf, vice-voorzitter van de Raad van State, Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming en mr. Ybo Buruma, raadsheer bij de Hoge Raad.
Inschrijven voor dit congres kan hier.
N.B. U wordt doorgeleid naar de website van het CPO, onderdeel van de Radboud Universiteit. U schrijft zich in bij het CPO. De Radboud Universiteit is een van de partners van Legal Valley en draagt zorg voor de organisatie van het congres.

Uit de media over dit onderwerp: